Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
02. Newsletters - Ανακοινώσεις › NEWSLETTER NOVEMBER 2023


 

ΚΥΚΛΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΣΗ

Ολοκληρώθηκε η ενημέρωση των γονιών από τις καθηγήτριες για την επίδοση όλων των μαθητών. Η ενημέρωση έγινε είτε τηλεφωνικά είτε στο γραφείο. Σκοπός της ενημέρωσης είναι να γνωρίζουν και οι Γονείς την μέχρι στιγμής απόδοση των μαθητών τη φετινή χρονιά ώστε αν χρειάζεται, να γίνουν κάποιες προσαρμογές και βελτιώσεις στον τρόπο μελέτης.

Για τους Μαθητές του Pre-junior η πρώτη ενημέρωση θα γίνει πριν τα Χριστούγεννα.

Είναι σημαντικό οι ίδιοι οι μαθητές να γνωρίζουν πως υπάρχει συχνή επικοινωνία και καλή συνεργασία μεταξύ Σχολείου και Οικογένειας. Με αυτόν τον τρόπο νιώθουν ότι οι προσπάθειές τους αναγνωρίζονται όταν πάνε καλά και ότι προσπαθούμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε όταν υπάρχουν περιθώρια για βελτίωση.

Επαινέστε τα παιδιά για την προσπάθεια και ενθαρρύνετε τη συστηματική χρήση του e-book για την εκμάθηση των νέων λέξεων και για ακρόαση των κειμένων.

TESTS

Όλες οι τάξεις από την A Junior έως και Proficiency γράφουν συστηματικά tests μετά από κάθε ενότητα ύλης. Ο σκοπός των tests είναι να γίνονται συχνές επαναλήψεις από τους μαθητές. Συνεπώς, τα tests είναι πάντα κατόπιν προειδοποίησης. Δίνονται οδηγίες και συγκεκριμένα στις τάξεις A, B & C Class στέλνουμε με email ένα υπόδειγμα που μοιάζει με το επικείμενο test και καλό είναι μετά την επανάληψη, οι μαθητές να το λύνουν για να καταλαβαίνουν αν υπάρχουν σημεία που χρειάζονται περισσότερη μελέτη.

Αν έχετε στο σπίτι testbooks από μεγαλύτερα αδέρφια δεν θα πρέπει να τα βλέπουν οι μαθητές και να βρίσκουν έτοιμες τις απαντήσεις και να αποστηθίζουν διότι έτσι θα χαθεί το όφελος της επανάληψης και της εμπέδωσης μέσα από την προσπάθεια.

 

Παρασκευή 17 Νοέμβρη

Οι Αργίες στο Σχολείο μας είναι η 28 Οκτωβρίου, 17 Νοεμβρίου, 30 Ιανουαρίου, Καθαρά Δευτέρα & 25 Μαρτίου. Τα Χριστούγεννα κλείνουμε από 24 Δεκεμβρίου και ανοίγουμε 7 Ιανουαρίου και το Πάσχα κλείνουμε από Μεγάλη Δευτέρα και ανοίγουμε τη Δευτέρα μετά την Κυριακή του Θωμά. Επομένως, την Παρασκευή 17 Νοεμβρίου δε θα γίνουν μαθήματα.

 B JUNIOR – ENGLISH SONGS

Τέλος Νοεμβρίου δίνουμε δωρεάν στους μαθητές της B Junior ένα βιβλίο με Αγγλικά τραγούδια (Χριστουγεννιάτικα και όχι μόνο) δικιάς μας έκδοσης ERallias. Τα τραγούδια θα γίνονται μέσα στην τάξη μία φορά την εβδομάδα ως μια επιπλέον διασκεδαστική γλωσσική άσκηση. Θα φέρνουν το βιβλίο πάντα μαζί τους. Ταυτόχρονα θα σας στείλουμε email με όλα τα videos ή αρχεία ήχου που αντιστοιχούν στα τραγουδάκια για να κάνουν οι μαθητές  ακρόαση και εξάσκηση στο σπίτι. Τα τραγουδάκια υπάρχουν και στο ΥouTube και μέσα στην τάξη θα προβάλλουμε τα Videos στον διαδραστικό πίνακα.

 

 

ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ & ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΕΙΣ

 ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΔΩΣΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ PRE-LOWER & LOWER

Όσοι μαθητές δώσουν για πρώτη φορά εξετάσεις για πιστοποιητικά γλωσσομάθειας τον Μάιο 2024, χρειάζεται να μεριμνήσουν από τώρα για την έκδοση ταυτότητας διότι η ταυτότητα θα χρειαστεί τον Φεβρουάριο 2024 για να δηλώσουν συμμετοχή στις εξετάσεις. Πρέπει να κλείσουν άμεσα ραντεβού για έκδοση νέας ταυτότητα στο  https://www.gov.gr/ipiresies/polites-kai-kathemerinoteta/stoikheia-polite-kai-tautopoietika-eggrapha/id

Υπενθυμίζουμε ότι οι μαθητές που έχουν επίσημη γνωμάτευση μαθησιακών δυσκολιών πρέπει να την καταθέσουν οπωσδήποτε στον εξεταστικό φορέα. Επικοινωνήστε άμεσα με το Γραφείο μας για να σας ενημερώσουμε αν χρειάζεται έγκαιρη μετάφραση της γνωμάτευσης.

 Το Α' Τρίμηνο ολοκληρώνεται τέλος Νοεμβρίου

 Θα ετοιμάσουμε Ελέγχους Προόδου για τον κάθε μαθητή. Η επίδοση των Ελέγχων Προόδου στους Γονείς θα γίνει αρχές Δεκεμβρίου.

Στους ελέγχους προόδου θα υπάρχουν οι προφορικές βαθμολογίες που αποτελούν την εκτίμηση της καθηγήτριας για την επίδοση του μαθητή σε αντιγραφή, ορθογραφία, ασκήσεις, speaking, listening, κατανόηση και εμπέδωση της Γραμματικής, συμμετοχή στην τάξη, προσπάθεια και συνέπεια του μαθητή τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και η βαθμολογία των γραπτών που αποτελεί τον μέσο όρο όλων των tests και όλων των εκθέσεων (από A CLASS και πάνω) που γράφτηκαν τους 3 πρώτους μήνες.

Οι βαθμοί είναι μια αποτύπωση της επίδοσης και στόχο έχουν να ενθαρρύνουν την προσπάθεια. Στο Σχολείο μας προσπαθούμε πάντα να είμαστε δίκαιοι, αντικειμενικοί και να μην παραπλανούμε Γονείς και Μαθητές με αναληθείς βαθμολογίες.
          Για το πρόγραμμα επίδοσης Ελέγχων θα ενημερωθείτε με νέα ανακοίνωση μέσω email.

 Τρόποι πληρωμής διδάκτρων- IRIS

Τα ετήσια δίδακτρα πληρώνονται σε 9 ίσες δόσεις με πρώτη δόση τον Σεπτέμβριο και τελευταία τον Μάιο. Αν κάποιος καθυστερήσει κάποια δόση μετά τις 15 του επόμενου μήνα στέλνουμε αυτοματοποιημένο sms υπενθύμισης.

Μπορείτε να εξοφλείτε δόση διδάκτρων με μετρητά ή με κάρτα στο γραφείο μας, μπορείτε επίσης να μεταφέρετε τα χρήματα σε έναν από τους λογαριασμούς μας μέσω e-banking. Ζητήστε μας τα IBAN των λογαριασμών του E. Rallias Schools.

Πρόσφατα ενεργοποιήσαμε και το σύστημα πληρωμών IRIS και μπορείτε και από το κινητό σας να μεταφέρετε το ποσό από οποιαδήποτε τράπεζα χωρίς χρεώσεις και χωρίς να χρειάζεται IBAN. Η μεταφορά γίνεται προς τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου της Μαρίας Ραλλιά: 6936814688. Μπορείτε να  το περάσετε στις επαφές και να το βρίσκετε γρήγορα.

Υπενθυμίζουμε ότι οι Αποδείξεις Παροχής Υπηρεσιών στέλνονται στο email σας.

 

Για οποιοδήποτε θέμα είμαστε πάντα στη διάθεσή σας.

 Με εκτίμηση,

 Μαρία Ραλλιά

 

 

Back to top