Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
10. Online Μαθήματα Ενηλίκων Αγγλικών


Πώς γίνονται τα Online Μαθήματα Αγγλικών;

Μαθητής και Καθηγητής συνδέονται με μια δωρεάν βιντεοκλήση μέσω Skype ή Zoom , δηλαδή υπάρχει οπτική και ηχητική επαφή μεταξύ μαθητή και καθηγητή, όπως και σε ένα μάθημα με φυσική παρουσία. Ο καθηγητής μπορεί να δείξει στο μαθητή οτιδήποτε έχει στην οθόνη του αλλά και να μοιραστεί ηχιτικά κομμάτια και videos και φυσικά μπορεί να στείλει και να παραλάβει εργασίες.  Είναι η μέθοδος της διαδασκαλίας από απόσταση (e-learning) η οποία από το 2006 και μετά κερδίζει έδαφος και βέβαια ως η αναγκαιότητά της έγινε σαφής την περίοδο της πανδημίας. 


Τι εξοπλισμός χρειάζεται για να κάνει κάποιος Online Μαθήματα Αγγλικών;

Ο μαθητής χρειάζεται υπολογιστή με σύνδεση στο internet, Skype ή Zoom (δωρεάν), ηχεία και web camera. Τα ηχεία και η web camera πωλούνται σε αρκετά προσιτές τιμές και βέβαια είναι ενσωματωμένα σε όλα τα Laptops, Tablets και Smartphones.

Σε ποιούς απευθύνονται τα Μαθήματα Αγγλικών μέσω internet;

Τα Online Courses απευθύνονται πρωτίστως σε Φοιτητές και Εργαζόμενους Ενήλικες οι οποίοι θέλουν να κάνουν μαθήματα Αγγλικών χωρίς να χάνουν χρόνο σε μετακινήσεις από και προς το χώρο του καθηγητή. Είναι απολύτως κατάλληλα για ανθρώπους που λόγω έλλειψης χρόνου δεν μπορούν να παρακολουθήσουν ένα τμήμα με σταθερό ωράριο σε όλη τη διάρκεια του σχολικού έτους. Τα Online English Courses είναι κατάλληλα για όλα τα επίπεδα από αρχάριους έως προχωρημένους αλλά και για προετοιμασία για όλα τα επίπεδα Πτυχίων. Είτε είστε αρχάριοι είτε θέλετε να πάρετε κάποιο Πτυχίο, είτε να κάνετε προετοιμασία για Αγγλικό Πανεπιστήμιο, είτε απλώς να φρεσκάρετε τα Αγγλικά σας, τα Online Μαθήματα Αγγλικών μέσω υπολογιστή είναι η κατάλληλη μέθοδος.

Ποιά είναι τα πλεονεκτήματα των Μαθημάτων Αγγλικών μέσω Διαδυκτύου;

Το βασικό πλεονέκτημα είναι ότι εκμηδενίζεται ο χαμένος χρόνος, διότι δεν υπάρχουν μετακινήσεις αλλά ούτε και η προετοιμασία της υποδοχής του καθηγητή στο σπίτι. Αν ο μαθητής έχει προγραμματίσει 2ωρο μάθημα 12:00 - 14:00 κάνει μια κλήση στον καθηγητή στις 12:00 και στις 14:00 αποδεσμεύεται. Δεύτερο και εξίσου σημαντικό πλεονέκτημα είναι ότι ο μαθητής μπορεί να κάνει μάθημα από το σπίτι, από το γραφείο ή από οποιοδήποτε άλλο χώρο, αρκεί να έχει σύνδεση στο internet. Ασφαλώς είναι σημαντικό ότι υπάρχει ευελιξία στο ωράριο και στο συνολικό αριθμό ωρών εβδομαδιαίως αφού πρόκειται για ατομικό μάθημα και οι ώρες προγραμματίζονται κατόπιν συμφωνίας καθηγητή και μαθητή.

Ποιά μέθοδος διδασκαλίας χρησιμοποιείται στα Μαθήματα Online;

Δεν πρόκειται για μια πλατφόρμα ασύγχρονης τηλεκπαίδευσης την οποία ο μαθητής αξιοποιεί μέσω κάποιου κωδικού για να κάνει ασκήσεις Αγγλικών. Πρόκειται για ατομικά μαθήματα που γίνονται σε πραγματικό χρόνο (realtime) μεταξύ ενός καθηγητή και ενός μαθητή που "συναντιούνται" στο διαδύκτυο μέσω videocall, δηλαδή βλέπουν ο ένας τον άλλο στην οθόνη και ακούν ο ένας τον άλλο από τα ηχεία. Φυσικά ο καθηγητής γράφει σημειώσεις, επισημάνσεις και οδηγίες που εμφανίζονται στην οθόνη του μαθητή και αντιστρόφως. Τα Online Courses E. Rallias Schools βασίζονται σταθερά στην επικοινωνιακή προσέγγιση και στην κατάλληλη βιβλιογραφία αναλογα με τις ανάγκες του μαθητή, όπως ακριβώς και τα μαθήματα με φυσική παρουσία. Επιπλέον υλικό στέλνει ο καθηγητής στο μαθητή μέσω email και με τον ίδιο τρόπο ο μαθητής στέλνει για διόρθωση τις εργασίες και τις εκθέσεις του. Όλες οι δεξιότητες skills καλύπτονται με επάρκεια και ισορροπία για να επιτευχθεί η πιο γρήγορη και αποτελεσματική εμπέδωση των νέων γλωσσικών φαινομένων. Η πείρα των καθηγητών των E. Rallias Schools εγγυόνται την υψηλή ποιότητα των υπηρεσιών και στα Μαθήματα μέσω Internet. Κεντρικό άξονα της μεθόδου διδασκαλίας αποτελεί η μέγιστη χρήση των Αγγλικών τόσο από τον καθηγητή όσο και από τον μαθητή για να υπάρξει γρήγορη πρόοδος σε skills όπως το listening (κατανόηση προφορικού λόγου) και speaking (παραγωγή προφορικού λόγου).

Δοκιμάστε το!

Αν ενδιαφέρεστε για Μαθήματα Αγγλικών Online στείλτε email στο mariarallia@erallias.gr και κάντε το πρώτο μάθημα ΕΝΤΕΛΩΣ ΔΩΡΕΑΝ!

 

Back to top