Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
04. Πολλοί ΛΟΓΟΙ για να μας προτιμήσετε › ΣΥΧΝΑ γραπτά & ψηφιακά TESTS σε ΟΛΕΣ τις ΤΑΞΕΙΣ


ΣΥΧΝΑ προγραμματισμένα TESTS σε ΟΛΕΣ τις ΤΑΞΕΙΣ

Η συχνή ανακεφαλαίωση και επανάληψη έχει σαν αποτέλεσμα την αληθινή εμπέδωση της ύλης. Οι μαθητές δεν υπόκεινται σε μια μόνο μεγάλη γραπτή δοκιμασία κάθε τρίμηνο, αλλά σε συχνά προγραμματισμένα TESTS μετά από την ολοκλήρωση κάθε θεματικής ενότητας. Για τον σκοπό αυτόν χρησιμοποιούμε σε κάθε τάξη TEST BOOKS.  Έτσι μειώνεται το άγχος των μαθητών, η αξιολόγηση του Μαθητή από τον Καθηγητή είναι πιο αντικειμενική και σπουδαιότερο όλων οι Μαθητές καλύπτουν τα κενά και εμπεδώνουν την διδαχθείσα ύλη. Τα TEST BOOKS παρέχονται ΔΩΡΕΑΝ στους μαθητές μας.

 

Επιπλέον, μετά από την ολοκλήρωση κάθε ενότητας της ύλης οι μαθητές ΟΛΩΝ των τάξεων κάνουν συχνά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ TESTS με το AUDIENCE RESPOMSE SYSTEM. Γίνονται TESTS Γραμματικής και Λεξιλογίου για εμπέδωση μετά από την ολοκλήρωση κάθε ενότητας της ύλης. Οι ερωτήσεις προβάλλονται στο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ και ο καθηγητής τις διαχειρίζεται με ένα τηλεκοντρόλ INSTRUCTOR CONTROLLER. Οι απαντήσεις δίνονται από τον κάθε μαθητή με ατομικό τηλεκοντρόλ STUDENT REMOTE χωρίς οι συμμαθητές του να γνωρίζουν ποιες απαντήσεις δίνει. Ο δέκτης που λαμβάνει τις απαντήσεις επιτρέπει στον καθηγητή να προβάλει ΑΜΕΣΩΣ μετά από κάθε TEST στοιχεία - ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ για την ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ του κάθε μαθητή, για την ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΠΙΔΟΣΗ του τμήματος, για την απόδοση σε κάθε ερώτηση αλλά και για το χρόνο ανταπόκρισης των μαθητών. Αντίθετα με ότι συμβαίνει σε μια προφορική επανάληψη, με το AUDIENCE RESPONSE SYSTEM, συμμετέχει το 100% των μαθητών. Αντίθετα με ότι συμβαίνει στα παραδοσιακά γραπτά TESTS, με το AUDIENCE RESPONSE SYSTEM, η προβολή του αποτελέσματος είναι ΑΜΕΣΗ και αυτό βοηθά την αποφυγή της επανάληψης των ίδιων λαθών. Εξάλλου είναι αποτελεσματικότερο εκπαιδευτικά να καλούνται οι μαθητές να απαντούν οι ίδιοι σε ερωτήσεις παρά να τους δίνονται οι απαντήσεις...

Για να μεγιστοποιηθεί λοιπόν το όφελος των ΣΠΟΥΔΑΣΤΩΝ, ΟΛΟΙ οι μαθητές, σε ΟΛΕΣ τις τάξεις γράφουν TESTS ΠΡΟΟΔΟΥ για ΟΛΕΣ τις ΕΝΟΤΗΤΕΣ της ΥΛΗΣ, σε ΟΛΑ τα κύρια βιβλία (COURSE BOOKS και GRAMMAR BOOKS) είτε είναι ειδικά TEST BOOKS είτε σε ΦΩΤΟΤΥΠΙΕΣ που τους δίνουμε εμείς δωρεάν. Δηλαδή ΔΕΝ υπάρχει UNIT από το COURSE BOOK ή LESSON, από το GRAMMAR BOOK το οποίο να μην καλύπτεται από αντίστοιχο TEST…!

Η όλη διαδικασία γίνεται με ευθύνη και επιμέλεια των καθηγητών καταρχήν, αλλά με την αρωγή της Γραμματείας και κάτω από τον διακριτικό έλεγχο της Διεύθυνσης. Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι οι απόντες μαθητές την ημέρα του TEST, παροτρύνονται να το γράψουν μόνοι τους μια άλλη μέρα μετά από συνεννόηση με τη Γραμματεία στο Γραφείο.

Εννοείται ότι μετά την διόρθωση οι μαθητές λαμβάνουν άμεση γνώση και των λαθών τους και των βαθμών τους και ακούνε τα σχόλια του καθηγητή τους έτσι ώστε να ωφεληθούν εκπαιδευτικά. Στη συνέχεια οι βαθμοί των TESTS καταχωρούνται στο COMPUTER και τα ίδια τα TESTS αρχειοθετούνται και φυλάσσονται μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς και είναι ανά πάσα στιγμή στη διάθεση των Γονέων.

Μιλάμε για τόση πολλή EXTRA παροχή εκπαιδευτικών υπηρεσιών, πέρα από τις ώρες διδασκαλίας στην τάξη, με τα «ΣΥΧΝΑ προγραμματισμένα TESTS σε ΟΛΕΣ τις ΤΑΞΕΙΣ» που αν προστεθεί, όπως πράγματι προστίθεται στην πράξη, στο «ΣΥΧΝΟ γράψιμο ΕΚΘΕΣΕΩΝ σε ΟΛΕΣ τις κανονικές ΤΑΞΕΙΣ» τότε έχετε δύο (2) πάρα πολύ καλούς λόγους για να μας προτιμήσετε. Παρόλο που υπάρχουν «Πολλοί ΛΟΓΟΙ για να μας προτιμήσετε…!» αυτοί οι δύο λόγοι (TESTS και ΕΚΘΕΣΕΙΣ) θα έπρεπε να είναι επαρκείς για να αποφασίσετε. Έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι αντέχουν σε οποιαδήποτε σύγκριση με τον ανταγωνισμό…(ακόμη και με τη δουλειά που γίνεται σε πολλά ιδιαίτερα μαθήματα…!)

 

Back to top