Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
01. Επικοινωνία - Χάρτης › ΧΑΡΤΗΣ - ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΙΡΙΟ


 ΧΑΡΤΗΣ
Πώς να μας βρείτε:

 Εθνάρχου Μακαρίου 70 > 
δείτε τον χάρτη

Το ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΟ μας στην οδό Μακαρίου 70 στο Ίλιον κατασκευάστηκε με προδιαγραφές σχολικού κτιρίου. Είναι τριώροφο και περιλαμβάνει δέκα (10) ευρύχωρες και φωτεινές αίθουσες διδασκαλίας, πέντε (5) αίθουσες στον Α΄ όροφο και πέντε (5) αίθουσες στον Β΄ όροφο Να σημειωθεί ότι οι αίθουσές μας έχουν χωρητικότητα μεγαλύτερη των 20 μαθητών σύμφωνα με την Επιτροπή Καταλληλότητας του Υπουργείου Παιδείας. Ασφαλώς στις αίθουσες αυτές λειτουργούν τμήματα των 10 μαθητών κατά μέσο όρο. Δηλαδή, την ώρα του μαθήματος ο κάθε μαθητής έχει την άνεση διπλάσιου ζωτικού χώρου από τον ελάχιστο προβλεπόμενο. 
Το διδακτήριο διαθέτει τεράστιο χώρο εκδηλώσεων πολλαπλών χρήσεων. Σε κάθε όροφο υπάρχουν μεγάλοι εσωτερικοί χώροι αναμονής. Επίσης υπάρχουν δύο μεγάλα εξωτερικά προαύλια, ένα στην μπροστινή και ένα στη πίσω πλευρά του κτιρίου, για χρήση από τους μαθητές μας. Οι υποδομές αυτές είναι αυτονόητες για δημόσια και ιδιωτικά Σχολεία αλλά εξαιρετικά δυσεύρετες στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών. Έχουμε φροντίσει δηλαδή οι μαθητές μας να κάνουν διάλειμμα σε εσωτερικούς χώρους προστατευμένοι από την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και όχι στο πεζοδρόμιο ή στο δρόμο μπροστά στην είσοδο του Φροντιστηρίου.
Τα Γραφεία μας (Γραμματείας, Διδακτικού Προσωπικού και Διεύθυνσης) βρίσκονται στο ισόγειο του κτιρίου για να έχουν οι Γονείς εύκολη πρόσβαση στη Γραμματεία και τους Καθηγητές & Καθηγήτριες, αλλά και να μπορούμε να επιτηρούμε τον περιβάλλοντα χώρο. Είναι πολύ σημαντικό ότι η Διεύθυνση του Φροντιστηρίου δεν απουσιάζει ποτέ. Εννοείται ότι τα Γραφεία μας είναι πλήρως μηχανογραφημένα με Υπολογιστές, Εκτυπωτές κλπ. έτσι ώστε να εξυπηρετούμε Μαθητές και Γονείς αποτελεσματικότερα με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας.
Θεμελιώδες επίσης είναι ότι υπάρχουν άφθονοι πολυτελείς χώροι υγιεινής (10 W.C.). Παράλληλα, αξίζει να αναφερθούν και κάποια χαρακτηριστικά του κτιρίου που δεν είναι εμφανή εξωτερικά όπως η Αντισεισμική Κατασκευή, η Κεντρική Θέρμανση (ΚΑΛΟΡΙΦΕΡ) αλλά και τα Κλιματιστικά για Ψύξη (AIR CONDITIONING). Επίσης από την κατασκευή υπάρχει Θερμομόνωση και Ηχομόνωση (διπλά τζάμια στα παράθυρα κλπ.). Τα Γραφεία συνδέονται με όλες τις αίθουσες διδασκαλίας με άριστο Σύστημα Ενδοεπικοινωνίας (INTERCOM) έτσι ώστε ο καθηγητής να έχει οποιαδήποτε στιγμή του μαθήματος τη δυνατότητα άμεσης συνεργασίας με τη Διεύθυνση και τη Γραμματεία. Επιπλέον υπάρχει Μικροφωνική Εγκατάσταση με ηχεία (LOUDSPEAKERS) σε όλους του χώρους για να γίνονται επείγουσες ανακοινώσεις από το Γραφείο. Στις αίθουσες υπάρχουν Στερεοφωνικές Εγκαταστάσεις (STEREO SYSTEMS) για Ακροάσεις CD. Οι συχνές ΠΡΟΒΟΛΕΣ DVD εκπαιδευτικού περιεχομένου γίνονται σε ΟΛΕΣ τις αιθουσες με PROJECTORS (ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ) στους διαδραστικούς πίνακες.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΩΝ ΠΙΝΑΚΩΝ - INTERACTIVE WHITEBOARD TECHNOLOGY
Επιπλέον, σύγχρονοι λευκοί πίνακες πορσελάνης-μαρκαδόρου έχουν αντικαταστήσει τους παλιούς μαυροπίνακες κιμωλίας σε ΟΛΕΣ τις αίθουσες του Φροντιστηρίου. Πιο σημαντικό είναι ότι σε ΟΛΕΣ τις αίθουσες έχουν εγκατασταθεί PROJECTORS (ΠΡΟΒΟΛΕΙΣ)οροφής, φορητά COMPUTERS (ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ), ειδικά LOUDSPEAKERS (ΗΧΕΙΑ) και ειδικές συσκευές MIMIO και E-BEAM που μετατρέπουν κατά 'μαγικό' τρόπο τον λευκό πίνακα σε μια τεράστια διαδραστική οθόνη και επιτρέπει σε όλους τους μαθητές της τάξης να  βλέπουν άνετα τον καθηγητή ή κάποιο συμμαθητή τους να κάνει διαδραστικές ασκήσεις και να επωφελούνται από τις πιο εξελιγμένες τεχνολογικές δυνατότητες στην εκπαίδευση..Πρέπει να το δείτε από κοντά, όσοι δεν το έχετε δει ακόμα, για να καταλάβετε την 'μαγεία' της ψηφιακής τάξης.

ΕΙΣΑΓΩΓΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ AUDIENCE RESPONSE SYSTEM
Πρόκειται για εξοπλισμό ηλεκτρονικών TESTS με το οποίο ο κάθε μαθητής δίνει απαντήσεις με ατομικό τηλεκοντρόλ στις ερωτήσεις των TESTS που προβάλλονται στους ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ. Ο δέκτης που λαμβάνει τις απαντήσεις δίνει ΑΜΕΣΩΣ μετά από κάθε TEST στοιχεία για την ατομική επίδοση του κάθε μαθητή αλλά και για την ομαδική επίδοση του τμήματος. Επίσης προβάλλονται στο ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΟ ΠΙΝΑΚΑ στοιχεία για την επίδοση σε κάθε ερώτηση και το χρόνο ανταπόκρισης του κάθε μαθητή. Γίνονται TESTS για την εμπέδωση της Γραμματικής και του Λεξιλογίου συστηματικά σε ΟΛΕΣ τις τάξεις. Η ΑΜΕΣΟΤΗΤΑ των αποτελεσμάτων και η δυνατότητα για ταυτόχρονη ατομική και ομαδική αξιολόγηση  που παρέχει ο εξοπλισμός AUDIENCE RESPONSE SYSTEM δεν υπάρχει στα παραδοσιακά γραπτά TESTS.

Η υποδομή και οι εγκαταστάσεις βεβαίως δεν αρκούν για να γίνει σωστή εκπαίδευση. Ωστόσο, είναι αυτονόητο πως αποτελούν απαραίτητη προϋπόθεση για να γίνει σωστά η εκπαιδευτική διαδικασία. Οι σωστές συνθήκες και το άριστο περιβάλλον διευκολύνουν στο μέγιστο βαθμό την επιτυχημένη εφαρμογή των Προγραμμάτων Σπουδών που είναι φυσικά και το τελικό ζητούμενο.

 


 

Back to top