Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
13. Εκπαιδευτικά άρθρα › ΠΟΤΕ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΑΓΓΛΙΚΑ


 Αρχίζοντας... PRE-JUNIOR από Α΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ &
                    
  A JUNIOR από Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ
 αποκτάτε...   LOWER από Γ΄ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ &
                        PROFICIENCY από Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ


Πότε να ξεκινήσει το παιδί τα ΑΓΓΛΙΚΑ;

      Το ιδανικό ξεκίνημα στα ΑΓΓΛΙΚΑ μπορεί να γίνει στην A΄ ή  Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ με την προαιρετική τάξη PRE-JUNIOR (1 ώρα / εβδομάδα). Τα παιδιά στην Α΄ Δημοτικού είναι ακόμη  πολύ μικρά και αρχίζουν να μαθαίνουν πώς να γράφουν τα Ελληνικά πρώτα. Μετά από την υποχρεωτική εισαγωγή των Αγγλικών στα Δημόσια Σχολεία από την Α΄ Δημοτικού με 2 ώρες/βδομάδα, από το σχολικό έτος 2010-2011, προτείνουμε να ξεκινούν τα παιδιά τα Αγγλικά τους στα οργανωμένα Κέντρα Ξένων Γλωσσών όπως το δικό μας με την (ΔΩΡΕΑΝ) τάξη PRE-JUNIOR που μέχρι τώρα ονομάζαμε προαιρετική. Επειδή προβλέπουμε  ότι πάρα πολλοί Γονείς παιδιών Α΄ Δημοτικού θα θελήσουν να ξεκινήσουν τα παιδιά τους την A JUNIOR, όταν θα πάνε στη Β΄Δημοτικού, είναι καλό να θεωρήσουν την τάξη PRE-JUNIOR σαν 'ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ' επιλογή από την Α΄ Δημοτικού.
    Δηλαδή όσα παιδιά  δεν έχουν κάνει την τάξη PRE-JUNIOR στην Α΄ Δημοτικού, είναι καλό να κάνουν την τάξη PRE-JUNIOR στην Β΄ Δημοτικού και να συνεχίσουν με την A JUNIOR στην Γ΄ Δημοτικού
Οπότε εάν πρόκειται το παιδί να ξεκινήσει την A JUNIOR από τη Β΄ Δημοτικού, οι Γονείς του θα πράξουν άριστα να το ξεκινήσουν με την (ΔΩΡΕΑΝ) τάξη PRE-JUNIOR στην Α΄Δημοτικού.
     Πολλοί Γονείς ρωτούν: ' Μα τι χρειάζεται η τάξη PRE-JUNIOR; Γιατί να χάσει το παιδί μια χρονιά;' Η απάντηση είναι ότι τα παιδιά της Β΄ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ (πλην εξαιρέσεων) είναι πάρα πολύ μικρά και ανώριμα για να ξεκινήσουν κατευθείαν το πολύ βαρύ και απαιτητικό (για την ηλικία τους) πρόγραμμα της Α JUNIOR (3 ώρες /βδομάδα). Δηλαδή, η τάξη PRE-JUNIOR χρειάζεται στα παιδάκια της Α' Δημοτικού για να τα προετοιμάσει με ένα πολύ ελαφρύ, κατάλληλο εισαγωγικό πρόγραμμα, έτσι ώστε όταν θα πάνε σε 1 χρόνο στην A JUNIOR, να τα βγάλουν πέρα παρόλο που θα είναι ακόμη πολύ μικρά.
    H τάξη PRE-JUNIOR δεν έχει προστεθεί στο ξεκίνημα των Αγγλικών Σπουδών για εισπρακτικούς-κερδοσκοπικούς λόγους. Η τάξη αυτή στα Φρον/ρια μας είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ενώ υπάρχουν λειτουργικά έξοδα φυσικά και γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά, δεν υπάρχει δέσμευση  των μαθητών ότι θα συνεχίσουν μαζί μας…!  
      Αν στο σημείο αυτό κάποιος αναγνώστης σκεφτεί ' Μα το παιδί στην Α' Δημοτικού είναι ακόμη πολύ μικρό!' προφανώς έχει δίκιο. Εκεί που θα έχει άδικο είναι ο ίδιος άνθρωπος να σκεφτεί ότι το παιδάκι της Α΄ Δημοτικού ένα χρόνο αργότερα θα είναι μεγάλο πια! Και άρα δεν χρειάζεται να κάνει την 'προαιρετική' τάξη PRE-JUNIOR. Λάθος. 
     Για μαθητές που θέλουν να ξεκινήσουν την A JUNIOR από Β΄ Δημοτικού, η τάξη PRE-JUNIOR (ένα χρόνο πριν, στην Α΄ Δημοτικού) είναι ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ.
     Περισσότερες πληροφορίες θα βρείτε στα Προγράμματα Σπουδών.             
     Τα πλεονεκτήματα αυτού του ξεκινήματος είναι ότι οι μαθητές θα προλάβουν να πάρουν LOWER, δηλ. Πτυχίο Β2 στην Γ΄ Γυμνασίου και οι πολύ καλοί μαθητές θα προλάβουν να πάρουν PROFICIENCY, δηλ. Πτυχίο επιπέδου C2 στην Α΄ Λυκείου.                   

                               
ΕΛΛΗΝΙΚΑ                ΑΓΓΛΙΚΑ                 ΕΛΛΗΝΙΚΑ              ΑΓΓΛΙΚΑ                  

Α΄ Δημοτικού    ↔       PRE-JUNIOR               ΣΤ΄ Δημοτικού   ↔       C CLASS       
Β΄ Δημοτικού          A JUNIOR                    Α΄ Γυμνασίου     ↔       D CLASS      
Γ΄ Δημοτικού    ↔         B JUNIOR                  Β΄ Γυμνασίου     ↔       E CLASS       
Δ΄ Δημοτικού    ↔        A CLASS                    Γ΄ Γυμνασίου     ↔       LOWER       
Ε΄ Δημοτικού    ↔        B CLASS                    Α΄ Λυκείου        ↔       PROFICIENCY   
             
                
 


  

Τμήματα PRE-JUNIOR έτους 2014-2015

       Μια σίγουρη επιλογή σωστού Κέντρου Ξένων Γλωσσών για την τάξη PRE-JUNIOR (και όχι μόνο) είναι το Κ.Ξ.Γ. Ε. ΡΑΛΛΙΑΣΜακαρίου 70. Ίλιον. Διαθέτουμε αίθουσα διδασκαλίας ειδικά για την τάξη PRE-JUNIOR  εξοπλισμένη με διαδραστικό πίνακα, προαύλιο, χώρο αναμονής για τους Γονείς των παιδιών, έμπειρη καθηγήτρια για την τάξη PRE-JUNIOR. Συνήθως διδάσκει η κ. Μαρία Ραλλιά, μέλος της Διεύθυνσης του Φροντιστηρίου.      
 

 

Back to top