Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 
13. Εκπαιδευτικά άρθρα › ΕΦΗΒΟΣ ΚΑΙ ΑΓΓΛΙΚΑ


 Με αφορμή τα θέματα Εξετάσεων και τα Projects πρέπει να αναφερθούμε στις ιδιαιτερότητες του έφηβου μαθητή. Όπως γνωρίζουν καλά οι Γονείς, ο έφηβος μαθητής είναι γεμάτος ανασφάλεια ακόμα και όταν δείχνει εντελώς το αντίθετο. Συνεπώς προσπαθούμε στα ERallias Schools να προσφέρουμε ασφάλεια και να ενθαρρύνουμε όλους τους μαθητές. Παράλληλα, οι έμπειροι καθηγητές μας γνωρίζουν τη μεγάλη σημασία του επαίνου που πρέπει να γίνεται δημόσια ενώ οι επιπλήξεις προτιμούμε να γίνονται ιδιαιτέρως λόγω της ευθιξίας των εφήβων ειδικά μπροστά στους συνομήλικους τους.

 Αναζητάμε διαρκώς τρόπους να κρατάμε αμείωτο το ενδιαφέρον, ένας από αυτούς είναι η ανάθεση Projects με σύγχρονα θέματα και η χρήση σύγχρονων πολυμέσων από τους μαθητές. Τέτοιες μέθοδοι είναι απαραίτητες διότι οι έφηβοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα διάσπασης προσοχής που απορρέει όχι μόνο από τις βιολογικές αλλαγές που συντελούνται αλλά κυρίως από τις σκέψεις και τις αγωνίες που κατακλύζουν τον εφηβικό νου.

Οι μαθητές αντιλαμβάνονται αμέσως τον εκπαιδευτικό που πασχίζει για το καλό τους, που νοιάζεται και είναι δίκαιος, τον εκπαιδευτικό που με λεπτότητα προσεγγίζει τους μαθητές του. Ταυτόχρονα, είναι επιτακτικό να τίθενται πολύ συγκεκριμένα και σαφή όρια που να τηρούνται απαρέγκλιτα σε κάθε περίπτωση. Με γνώμονα την προσέγγιση της ψυχολογίας του εφήβου προσπαθούμε να συνεργαζόμαστε αρμονικά με Μαθητές και Γονείς ώστε να επιτυγχάνουμε κάθε χρόνο άριστα αποτελέσματα στις εξετάσεις Αγγλικών και καλές σχέσεις με τους Μαθητές μας.

 

Back to top