Καλώς ήλθατε στα Κέντρα Ξένων Γλωσσών Ε. ΡΑΛΛΙΑΣ
 


ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

ΙΔΑΝΙΚΟ ΠΛΑΝΟ ΣΠΟΥΔΩΝ

ΣΤΟΧΟΣ: Τα Πτυχία ZERTIFIKAT Deutsch Β1 και Β2
(Δηλαδή, τα Αναγνωρισμένα από το ΑΣΕΠ
Πτυχία Β1 και Β2 του ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΚΑΙΤΕ)

      Η επαρκής γνώση δύο Ξένων Γλωσσών (τουλάχιστον) είναι πλέον απαραίτητο προσόν για το μέλλον των παιδιών μας. Βάσει στατιστικών σε όλη την Ευρώπη αλλά και στην Ελλάδα η πρώτη επιλογή είναι τα ΑΓΓΛΙΚΑ (με μεγάλη διαφορά) και η δεύτερη είναι τα ΓΑΛΛΙΚΑ ή τα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ. Παράλληλα, η Γερμανική είναι η δεύτερη Ξένη Γλώσσα που διδάσκονται οι μαθητές στα Γυμνάσια και σε πολλά Δημοτικά.
     Προτείνουμε λοιπόν ένα ρεαλιστικό και αποτελεσματικό Πρόγραμμα Σπουδών στα Γερμανικά για την απόκτηση ΠΤΥΧΙΟΥ ZERTIFIKAT B1 (αντίστοιχου του Αγγλικού Pre-LOWER και ZERTIFIKAT B2 (αντίστοιχου του Αγγλικού LOWER).

                                     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΠΟΥΔΩΝ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

( Για μαθητές που έχουν ήδη ξεκινήσει τα ΑΓΓΛΙΚΑ, και έχουν εξοικειωθεί αφ' ενός με το Λατινικό Αλφάβητο κλπ.

και αφ' ετέρου έχουν ήδη δοκιμάσει το ξεκίνημα της εμπειρίας της εκμάθησης μιας Ξένης Γλώσσας...)

 

 

 

 

 

ΤΑΞΗ

ΤΑΞΗ

Ώρες διδασκ.

Προσελεύσεις

ΣΤΟΧΟΣ

ΑΓΓΛΙΚΩΝ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

την εβδομάδα

την εβδομάδα

στα

 

 

ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ

 

 

 

 

 

A class

Kinderkurs

2 ώρες

2 φορές

ΠΡΟΚΑΤΑΡΚΤΙΚΗ

 

 

 

 

 

B class

A klasse

3 ή 4 ώρες

2 φορές

Α Κανονική Τάξη

 

 

 

 

 

 C class 

B klasse 

3 ή 4 ώρες 

  2 φορές

Πτυχίο Α1 

         

D class

C klasse

3 ή 4 ώρες

2 φορές

Πτυχίο A2

 

 

 

 

 

E class

D klasse

4 ώρες

2 φορές

Πτυχίο  Β1

 

 

 

 

 

LOWER

E klasse

4 ώρες

2 φορές

Πτυχίο  Β2

     
ΠΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΤΑ ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ;

         Όπως και οι αρχάριοι μαθητές Γαλλικών, οι αρχάριοι μαθητές Γερμανικών προτείνουμε να αρχίσουν όταν ξεκινούν την  A class (Α' Κανονική Τάξη) στα Αγγλικά και την Δ΄ ή την Ε΄ Δημοτικού. Το ξεκίνημα με 2 ώρες εβδομαδιαίως στην Προκαταρκτική Τάξη Γερμανικών (KINDERKURS) είναι απόλυτα κατάλληλο για μαθητές που έχουν ήδη ολοκληρώσει στα Αγγλικά την Β Junior.
      Με το προτεινόμενο πλάνο σπουδών οι μαθητές θα ξεκινήσουν τα Γερμανικά  στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών όταν ξεκινούν την A Class των Αγγλικών και την Δ΄ή Ε΄Δημοτικού. Έτσι οι μαθητές θα έχουν δυνατότητα να αποκτήσουν Πτυχίο επιπέδου Β2 στο τέλος του Γυμνασίου ή στην Α΄Λυκείου. Αργότερα από την Ε΄ΔΗΜ δεν είναι λάθος από εκπαιδευτικής σκοπιάς.  Ίσως να είναι και καλύτερα. Απλά, αν αρχίσουν 1 ή 2 χρόνια αργότερα από το προτεινόμενο δεν προλαβαίνουν να αποκτήσουν το πτυχίο ZERTIFIKAT B2 μέχρι την Α΄ΛΥΚΕΙΟΥ. 
       Παρατήρηση: Αν κάποιος μαθητής δεν καταφέρει να φτάσει στα Γερμανικά του (στο επίπεδο ZERTIFIKAT B2) μέχρι την Α΄ ΛΥΚΕΙΟΥ δεν θα έρθει... η καταστροφή! Και το πτυχίο ZERTIFIKAT Β1 είναι αναγνωρισμένο  από το Α.Σ.Ε.Π. Εξάλλου οι γνώσεις που θα έχει αποκτήσει θα αποτελέσουν την βάση για την οποία συνέχεια μετά το Λύκειο.
     Η Γερμανική Γλώσσα απαιτεί 5 χρόνια μέχρι το πρώτο αναγνωρισμένο Πτυχίο επιπέδου Β1 (ZERTIFIKAT) του Ινστιτούτου ΓΚΑΙΤΕ και άλλον 1 χρόνο για το δεύτερο αναγνωρισμένο Πτυχίο επιπέδου Β2. Δηλαδή, σύνολο 6 χρόνια μέχρι επίπεδο Β2 (ισοδύναμο του Αγγλικού LOWER).
    Η εκμάθηση μιας Δεύτερης Ξένης Γλώσσας είναι δύσκολη. Ωστόσο, η απόκτηση δύο Πτυχίων επιπέδου Β2 σε δύο Ξένες Γλώσσες πριν το τέλος του σχολείου, θα είναι εφόδιο υψηλής αξίας στην Ευρωπακή αγορά εργασίας ή για πρόσληψη στο Ελληνικό Δημόσιο.


                                                          ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ή ΓΑΛΛΙΚΑ;

        Το καθοριστικό κριτήριο για την επιλογή μεταξύ Γαλλικών και Γερμανικών είναι η επιλογή που κάνουν οι μαθητές, σε συνεργασία με τους Γονείς, για την δεύτερη Ξένη Γλώσσα στο Ελληνικό Σχολείο. Δηλαδή είναι παράτολμο να επιφορτιστεί ένας μαθητής με τρεις (3) Ξένες Γλώσσες ταυτόχρονα (εκτός αν πρόκειται για σπάνια εξαίρεση μαθητή με ταλέντο στις Ξένες Γλώσσες).Επομένως, η επιλογή που θα γίνει στο Ελληνικό Σχολείο πρέπει να συμπίπτει με την επιλογή που θα γίνει στο Κέντρο Ξένων Γλωσσών.
         Αξίζει να δώσετε στα παιδιά σας την ευκαιρία να αποκτήσουν, όσο είναι ακόμα μαθητές Γυμνασίου-Λυκείου, Πτυχία επιπέδου Β2 (δηλαδή επιπέδου LOWER) σε ΔΥΟ Ξένες Γλώσσες, εφόδια παραίτητα στην Ευρωπακή αγορά εργασίας.

             Το κόστος της Προκαταρκτικής Γερμανικών είναι εξαιρετικά χαμηλό λόγω ειδικών προσφορών στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ:

ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ

1) ΔΩΡΕΑΝ ΕΓΓΡΑΦΗ στα ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ σε όλες τις τάξεις Γερμανικών.
(Για ΟΛΟΥΣ τους ΜΑΘΗΤΕΣ μας των ΑΓΓΛΙΚΩΝ)

2) 20% ΕΚΠΤΩΣΗ ΣΤΑ ΕΤΗΣΙΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ της Α΄ Προκαταρκτικής ΓΕΡΜΑΝΙΚΩΝ.
(Προσιτά, δηλαδή. Δείτε το και σαν δοκιμή πριν αποφασίσετε για την συνέχεια.)


 

 

Back to top